Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

78 Lokev
Lokev, Sežana, 6219
Slovenia

+386 40 214 226

Krasna is a small family-owned hotel that provides guests unique Karst culinary experiences in Slovenia. 

Doživetja Krasa

Ne glede na to, ali k nam prihajate na oddih, iščete sprostitev, navdih, razvedrilo ali želite sami ali z družino aktivno  preživeti prosti čas v naravi, Krasna z bližnjo okolico ponuja vse: naravo, ki prerodi, užitke, ki razveseljujejo, in umetnost, ki navdihuje.

ČUDODELNI KRAS

13_Sivka_4160_orig.jpg

Čez Kras je nekdaj vodila cesarska cesta od Dunaja do Trsta. Dunajski trgovci, meščani in ostali pomembni Dunajčani so se, ko so prihajali v Trst, vselej ustavili in prespali v Lokvi, saj je bila tu pomembna furmanska postojanka, ki je slovela kot zelo dobra energetska točka. Zaradi te posebne energije in dobrega terena za konje so prav v neposredni bližini vasi Lokev v Lipici ustanovili kobilarno, kjer vzgajajo svetovno znane konje lipicance.

Danes to pot zaradi njene slikovitosti uporabljajo sodobni popotniški sladokusci, ljubitelji narave in kulturne dediščine. Z zanimanjem si ogledajo Lipico, jamo Vilenica, pršutarno, obrambni stolp z vojaškim muzejem, Škocjanske jame, muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači ali se podajo na sprehod po kraških gmajnah in uživajo v skrivnostnem Krasu.

VAS LOKEV

Če se vam ne ljubi na izlet, se lahko sprehodite po kraški vasi, v kateri stoji Krasna. Lokev, ki je bila poseljena že vse od prazgodovine, se ponaša z najstarejšo pršutarno na Krasu. Tu najdete tudi vojaški muzej Tabor, ki stoji v kamnitem stolpu iz 15. stoletja, cerkev svetega Mihaela s freskami Toneta Kralja, gotsko kapelico, slikovito Fabianovo muzejsko trgovino iz tridesetih let prejšnjega stoletja in odlično gostinsko ponudbo.

 

HRIB KOKOŠ

Nad vasjo Lokev se dviguje hrib Kokoš, do vrha katerega vodita dve poti, ki omogočata lep triurni krožni izlet. Tudi sicer je gričevje idealno za sprehode spomladi in jeseni, polno pešpoti, kolesarskih in jahalnih stez ter kotičkov za počitek.

 

LIPICA

Sosednja Lipica slovi po kobilarni, kjer lahko občudujete lipicance, si ogledate klasično šolo jahanja, popeljete s kočijo ali obiščete igrišče za golf, edino v Sloveniji odprto čez celo leto. Od Krasne je Lipica oddaljena le 5 km.

 

JAMA VILENICA IN ŠKOCJANSKE JAME

Jama Vilenica, do katere je manj kot 5 kilometrov, je zaslovela že v 17. stoletju kot prva turistična jama v Evropi.

Enkratno doživetje predstavlja obisk veličastnih Škocjanskih jam, ki so le 8 kilometrov oddaljene od Hiše Krasna. Ni presenečenje, da je ta biser, ki ga je ustvarila mati narava na seznamu svetovne dediščine UNESCA.

 

 

 

POSTOJNSKA JAMA

Spoznajte Postojnsko jamo, kjer je temo podzemnega sveta in luč navdušenega sveta oboževalcev ugledal prvi zmajev mladiček, kot imenujejo mladiče človeške ribice. V uri in pol si lahko ogledate več kot 5 kilometrov navdušujočih rovov, prehodov in spektakularnih dvoran. Po prvem delu poti se boste peljali s prvo turistično jamsko železnico na svetu. Od Krasne je Postojnska jama oddaljena le slabih 30 minut vožnje z avtomobilom.

JADRANSKO MORJE

Enkratna doživetja naravnih lepot, ki jih ponuja okoliški Kras, dopolnjuje bližina Jadranskega morja, do katerega je le skok z avtom - 30km.