Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

78 Lokev
Lokev, Sežana, 6219
Slovenia

+386 40 214 226

Krasna is a small family-owned hotel that provides guests unique Karst culinary experiences in Slovenia. 

Dobrodošli

HIŠA GOSTOLJUBNOSTI V SRCU KRASA

Hiša gostoljubnosti Krasna je manjši družinski hotel s petimi sobami, ki so izjemno prostorne, svetle ter opremljene za udoben in sproščujoč oddih. Suite dopolnjujejo restavracija za sladokusce, kamniti kletni hram za degustacije, večnamenska sobana in slikovit zunanji atrij.

Za užitek in počitek.

ZA POČITEK...

Življenju se nikoli ne mudi.

V prvem nadstropju hiše gostoljubnosti Krasna je pet prostornih sob, ki skupno sprejmejo od 11 do 16 gostov. Zarja, Roža, Luna, Vita in Brina so imena naših sob, saj ima vsaka svojo osebnost, svoj značaj in barvo. Vse so nadstandardno velike, svetle ter opremljene tako, da lahko nudijo vrhunsko udobje še tako zahtevnemu gostu. Vsako sobo dopolnjuje elegantna in očarljiva kopalnica.


...ZA UŽITEK

Kraška kuhinja slovi po svojih polnih okusih, ki jim sledimo tudi v Krasni. V naši restavraciji gostje uživajo ob kraških dobrotah, ki popotnika pod pozornim vodstvom chefa popeljejo tako v tradicijo kot v sodobnost Krasa.

Obisk hrama v kleti Krasne obiskovalce vselej navduši. Gurmanski pečat mu daje poroka vin s kraškim pršutom in svežim kruhom iz krušne peči.

Ob dobri hrani in pijači, ki ju užijemo v dobri družbi, se lahko vsak dan spremeni v praznik. Če drži, da smo to, kar pijemo in jemo, bo vsak, ki kdaj okusi naše dobrote, delček Krasa za vedno nosil s seboj.

Dan, v katerem užijemo vsak trenutek, je popoln.
541A8910.jpg

O NAS

Uresničile so se nam sanje, odprli smo hišo Krasna. Dajana, Boris, Eva in Taja vas bomo z veseljem gostili in razvajali s pozornostjo. Morda boste srečali tudi našo muco Piko. Ponosni smo, da smo v naši hiši uspeli združiti lepote Istre in Krasa, saj jo krasijo stari kamniti in leseni elementi, ki popotniku prikličejo domačnost, da naš kuhar obuja lokalne jedi in sladokusce popelje tako v tradicijo kot v sodobnost Krasa, da se povezujemo z ostalimi gostišči in dobavitelji v bližnji okolici, ter da na novo odkrivamo naše bistvo sreče in radosti, ga delimo z našimi gosti in tako postajamo vsi skupaj bolj samozavestni in ponosni na to, kar smo.


ZGODOVINA HIŠE

Zgodba hiše, v kateri je danes Krasna, je naravnost neverjetna. Začelo se je z manjšo hišo, ki so jo pred 100 leti prodajali na dražbi. Ker je skupaj z njivo mejila na posestvo nonota Franca Gregorčiča, jo je želel kupiti, a je žal prišla v roke premožnejših vaščanov. 

 

Ko je hišo uničil požar, so ti zgradili novo, večjo in v njej še za časa Italije v zgornjem nadstropju uredili sobe, ki so jih oddajali gospodi iz Trsta. Le-ti so prihajali na oddih v Lokev, da bi se odpočili in naužili svežega zraka. 

Kasneje, leta 1929 je nono Franc Gregorčič želel v Argentino za delom. Za pot je potreboval denar, ki ga ni imel, zato je zanj prosil sosede, lastnike dotične hiše. V zameno jim je moral dati 100 košev zemlje s svojega vrta, ki jih je prenesel na njihovo njivo, in pot, ki je bila do njihove njive s ceste speljana mimo sosednjih hiš.

Prišla je 2. svetovna vojna, lastnik se je odselil v Trst ter hišo prepustil v last sorodnice, ki se je pred nekaj leti v starosti zaradi zdravstvenih razlogov odselila k hčerki in je posestvo prodajala.

Stavek »Ti zmoreš.«,  je naredil preobrat v našem življenju in tako sta zemlja ter hiša po stotih letih prišla v našo last – v last Gregorčičevega vnuka Borisa in žene Dajane. Skupaj s svojima hčerkama Tajo in Evo zdaj začenjamo pisati novo poglavje v zgodovini hiše, ki je postala Krasna.